Týden knihoven - 2023

02.10.2023 07:30 - 09.09.2023 11:00 Týden knihoven - 2023
Městská knihovna Pelhřimov si pro všechny skupiny svých uživatelů připravila bohatý program na letošní Týden knihoven, který se bude konat od 2.­–9. října Letos proběhne 27. ročník této oblíbené celostátní akce vyhlašované Svazem knihovníků a informačních pracovníků České republiky. V rámci Týdne knihoven mohou návštěvníci knihovny využít následující nabídku:
Registrace nových čtenářů zdarma ve středu 4. října
Amnestie pro zapomnětlivé čtenáře ve všech odděleních knihovny po celý týden
Prodej vyřazených knih za cenu 1 Kč za kus
Pelhřimovská knihovna si vás dovoluje pozvat v úterý 3. října od 8.00 hodin do hudebního oddělení na Relaxační dopoledne. Přijďte si odpočinout do knihovny, poslechnout si ukázky relaxační hudby, uvolnit se při malování antistresových omalovánek nebo jen vychutnat šálek čaje pro dobrou náladu...
Městská knihovna Pelhřimov zve všechny příznivce deskových a společenských her ve středu 4. října od 12.00 – 16.00 hodin do hudebního oddělení na odpolední prezentaci her vydavatelství PIATNIK. Můžete si vyzkoušet a zahrát množství atraktivních her od Piatniku, které předvede a vysvětlí zástupce vydavatelství. Na závěr budete mít možnost nakoupit si prezentované hry se slevou.
Nejen milovníky záhad a tajemna bude jistě zajímat přednáška Záhada jantarové komnaty ve čtvrtek 5. října od 17.00 hodin v hudebním oddělení pelhřimovské knihovny. Komnata, která bývá označována jako osmý div světa, tajemně zmizela na konci 2. světové války. O jejím vzniku i proč vznikla, co se s ní dělo během války a jak mohla zmizet v roce 1945, bude vyprávět Milan Zacha Kučera, autor knihy Největší záhady Třetí říše a specialista na historické záhady a hledání pokladů.